FAQ voeding

Snel afvallen

Alle maaltijden worden samengesteld door onze voedingsdeskundigen met veel kennis over de balans van voedingswaarden. We krijgen veel vragen over voeding en wat het beste is om af te vallen of aan te komen in spieren.

De meest gestelde vragen over voeding zetten we op een rijtje:

1. Wat moet je eten om snel af te vallen?

Om snel af te vallen kiezen de meesten vaak voor de keto maaltijden (hoog in vetten en geen tot weinig koolhydraten). Zelf adviseren wij om de juiste balans te vinden in een maaltijd zie vraag "wat is een gezonde maaltijd?". Zodra je bezig bent met afvallen is het beter om alle voedingsstoffen binnen te krijgen, zo heb je er op lange termijn nog steeds plezier van!

2. Wat moet je eten om spiermassa te vergroten?

Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren sneller herstellen na je workout. Hoe sneller je spieren hersteld zijn des te sneller je weer veilig kan sporten. Dus, verhoog je eiwitinname en doe aan genoeg krachttraining.

3. Wat is een gezond maaltijd?

Een gezonde maaltijd heeft volgens ons de juiste balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Een voorbeeld:

Kip sesam (mealprep)
Koolhydraten: +/- 190 gram noodles Eiwitten: +/- 100 gram kipfilet/vega kip
Vetten: +/- 30 gram sesamsaus en bereidingsvetten En natuurlijk veel groenten! minimaal 150 gram per maaltijd

4. Hoe kan je de maaltijden ontdooien en opwarmen?

De maaltijden zijn het lekkerst wanneer ze een dag van tevoren uit de vriezer gehaald worden. Verwarm de ontdooide maaltijd op 800 Watt 3 minuten in de magnetron.Wanneer de maaltijd nog geheel bevroren is, adviseren wij om de maaltijd eerst op de ontdooistand te ontdooien en daarna 3 minuten op de warmen op 800Watt. LET OP! Elke magnetron is anders dus voel of roer je maaltijd tussendoor.

Opwarmen in de pan:
Dit vinden wij de lekkerste manier om onze maaltijden op te warmen! Verhit de pan op middelmatig vuur en voeg naar wens wat peper en zout toe. Warm de maaltijd een paar minuten rustig op en roer regelmatig door.

Heb jij nog vragen over onze maaltijden? Of heb jij een vraag aan de voedingsdeskundigen? Stuur een bericht naar info@we-prep.nl